Sázíme budoucnost

Dopady klimatických změn se dotýkají každého z nás a trápí i většinu obyvatel České republiky. Záleží nám na tom, jak se tady bude žít nám i budoucím generacím.

Proto jsme se rozhodli stát se generálním partnerem iniciativy Sázíme budoucnost. Iniciativy, která má za cíl vysadit v České republice 10 miliónu stromů pro odolná města a zdravou krajinu. Právě stromy mají nezastupitelnou úlohu v celém ekosystému. Zlepšují ovzduší, pomáhají zadržovat vodu, zvyšují biodiverzitu a ochlazují rozpálená centra měst.

Věříme, že se nám podaří zapojit do této iniciativy co nejvíce obyvatel České republiky.

Sázíme na dobrou věc. Sázíme na budoucnost.

Granty na výsadby stromů 2021

S Nadaci Partnerství jsme vyhlásili novou grantovou výzvu na výsadby stromů. Pokud chcete sázet máte nyní šanci zažádat si o grant ve výši 10–60 tis. Kč na komunitní výsadby stromů ve volné krajině a extravilánu měst. Výzva je otevřena do 31.7. 2021 a je určena pro podzimní výsadby stromů  od 1. 10. 2021 do 30. 11. 2021.

Ekologická mobilita

Nadace Tipsport podporuje rozvoj udržitelné městské mobility, jejíž součásti jsou projekty sdílených kol po celé republice. Od března 2020 mohou obyvatelé a návštěvníci Prahy, Brna, Olomouce, Ostravy, Opavy, Havířova, Prostějova, Kladna jezdit na kolech za zvýhodněné měsíční a roční tarify od Nadace Tipsport

Rozvoj ekologické mobility podporuje nadace i na Berounsku. Od 29. července bude v Berouně, Králově Dvoře, Hýskově a Tetíně v provozu 15 sdílených stanic a 100 elektrokol. Díky Nadaci Tipsport, budou moci občané i návštěvníci regionu jezdit na elektrokolech prvních 15 minut každé jízdy zdarma.